måndag 5 mars 2012

Stor ökning av antal fritidshus till salu i Skåne

Inför våren och fritidshusens högsäsong har Hemnet tagit fram statistik som visar aktuellt utbud och genomsnittligt begärt pris i Sveriges alla län. Statistiken visar att det redan nu är en stor ökning av fritidshus, jämfört med förra året. Den genomsnittliga ökningen för hela riket är 29 procent men det genomsnittliga priset är oförändrat.

Skåne och Hallands län är populära fritidshusorter med många fritidshus, redan nu är det 449 objekt till försäljning i Skåne län vilket är flest i Sverige. En jämförelse med förra året visar på en ökning med 51 procent. På Bjärehalvön finns flera populära fritidshusorter som Båstad, Torekov och Vejbystrand. Så här säger Peter Persson, mäklare på Bjärehalvön om utsikterna inför våren;
- Det är ovanligt att vi har så många objekt så här tidigt på året. I vanliga fall drar säsongen för fritidshus igång vid påsk. Att det redan nu finns ett högt utbud tror jag beror på att marknaden var ganska trög 2011 så många fritidshus ligger kvar till försäljning även i år, säger Peter Persson, fastighetsmäklare på Jakobssons Bjäremäklaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar